Екологи попереджають – «Не використовуйте заборонені знаряддя лову риби»!

З 1 квітня на водоймах Волинської області розпочався нерестовий період. У відповідності до "Правил любительського і спортивного рибальства", "Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України" встановлено заборону промислового та любительського рибальства (за виключенням любительського рибальства за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега) організацію змагань з рибальства, добування водних живих ресурсів на час ходу риби на нерест і на період ікрометання, раків під час линьки і виношування ікри у такі терміни:

- з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

- з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах;

- з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.

У всіх озерах Шацького національного природного парку нерестовий період триватиме з 20 березня по 10 червня.

За здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою тощо -  передбачена адміністративна відповідальність. Сума штрафів коливається від 34 до 680 гривень. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі терміном до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Державна екологічна інспекція у Волинській області звертається до кожного громадянина, взяти  активну участь у збереженні рибних запасів і повідомляти про знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову на телефон «Гарячої лінії» 72-33-96.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці