Особливо важливим є саме період нересту!

З метою забезпечення охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення у водних об’єктах встановлена  весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів у нерестовищах.

У цей час не можна пересуватися на човнах, займатися промисловим рибальством, підводним полюванням, днопоглиблювальними, вибуховими та іншими видами робіт на території водного фонду.

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області постійно проводяться рейди, під час яких звільняються водойми Волині від браконьєрських знарядь лову (сіток) задля того, щоб риба мала змогу зайти до нерестовищ на нерест. Так, під час одного з таких заходів на оз. Велике Оріхівське Ратнівського р-н, було вилучено близько 2 км риболовної сітки, повернуто у водойму 7 кг риби та звільнена з тенет водоплавна птаха.

За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Який би вид заборони вилову риби в період нересту не встановлювали головне в даному питанні гуманно, цивілізовано ставитися до водойм країни і її рибним ресурсам. Особливо важливим є саме період нересту, тому що від нього прямо залежить кількість риби у водоймах.

                        

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці