Княгининівська сільська рада ігнорує вимоги Державної екологічної інспекції у Волинській області

Державною екологічною інспекцією у Волинській області з 2017 року були проведені планові та позапланові перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства Княгининівською сільською радою.

За порушення вимог природоохоронного законодавства винні особи були притягнуті до адміністративної  відповідальності, сільській раді вносилися приписи для усунення виявлених порушень.

         Комплекс очисних споруд в с.Княгининок, який був введений в експлуатацію в 1977 році, не функціонував належним чином з 90-х років.

Відведення стічних вод здійснювалось на очисні споруди, які перебували у не робочому стані, відбувалось їх витікання на відкритий грунт, внаслідок чого забруднювались земельні ділянки.

Сільській раді була виставлена претензія за забруднення земельних ділянок стічними водами в розмірі 69 797 тис. грн. –  в с.Княгининок та 162 081 тис.грн.  – в с.Рокині.

           Проблема очисних споруд у с.Рокині надалі залишається відкритою. Вимоги приписів щодо вжиття необхідних заходів по припиненню скидання неочищених стічних вод на відкритий грунт не виконані. Забруднені земельні ділянки не приведені у придатний до використання стан. 

При перевірці вимог припису в листопаді 2019 року вкотре виявлене скидання неочищеної стічної води на відкритий грунт. Сільській раді виставлена претензія в розмірі 108 032  грн..

За систематичне невиконання вимог приписів та допущення порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами матеріали перевірок найближчим часом будуть передані в правоохоронні органи для подальшого реагування та відкриття кримінального провадження. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці