Робоча зустріч керівництва Державної екологічної інспекції у Волинській області з головами сільських рад

06 серпня 2020 року відбулася нарада-навчання керівництва Державної екологічної інспекції у Волинській області з головами Липинської, Боратинської та Підгайцівської сільських рад, де розглядали питання щодо зростання кількості правопорушень вимог природоохоронного законодавства, які виявляють екоінспектори під час перевірки органів місцевого самоврядування.

Перший заступник начальника Олександр Ткачук надав консультації та відповіді на запитання по методичних рекомендаціях (витягах) з природоохоронного законодавства щодо повноважень органів місцевого самоврядування. Адже з метою зменшення порушень чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища Інспекцією у Волинській області було розроблено та узагальнено методичні рекомендації (витяги) з ОНПС.

Зі своєї сторони, керівництво органів місцевого самоврядування запевнило, що у своїх рішеннях, а саме, в частині природоохоронного законодавства будуть керуватися методичними рекомендаціями, які були запропоновані ДЕІ у Волинській області згідно чинного законодавства. Також було прийнято рішення про проведення таких нарад у всіх об’єднаних територіальних громадах області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці