🌳🌲Відбулася виїзна нарада щодо збереження самозалісених земельних ділянок на території Волинської області

23 жовтня 2024 року заступник начальника відділу природно-заповідного фонду лісів та рослинного світу Юрій Джам взяв участь у виїзній нараді, з обговорення питань віднесення земельних ділянок комунальної та державної власності до самозалісених, а також актуалізації обліку земель лісогосподарського призначення.

Захід відбувся під головуванням заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Троханенка за участі директора Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» Олександра Кватирка, представників управління екології та природних ресурсів, обласної прокуратури, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, Шацького національного парку, голів районних державних адміністрацій та територіальних громад.

 Під час виїзної наради учасники оглянули земельну ділянку площею 91 га на території Ківерцівської громади, яку місцеві депутати визнали самозалісеною та прийняли рішення про її передачу філії ДП «Ліси України». 

Учасники також обговорили проблемні питання, пов’язані з передачею самозалісених земель державним лісогосподарським підприємствам, а також необхідність забезпечення охорони та ведення лісового господарства на лісових ділянках комунальної власності, які наразі не використовуються за призначенням.

Здебільшого самосійні ліси утворюються на малопродуктивних сільськогосподарських землях, і збереження таких насаджень є найбільш доцільним. Особливо важливим це питання є сьогодні, коли значні площі лісів на сході та півдні України постраждали внаслідок воєнних дій і обстрілів, що призводить до численних лісових пожеж. 

Робота з ідентифікації та збереження самозалісених земель на території Волинської області триватиме й надалі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці