Порушники добровільно сплатили понад 40 тис. грн за незаконний вилов водних біоресурсів

У вересні 2024 року під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України порушниками природоохоронного законодавства в добровільному порядку сплачено понад 40 тис. грн збитків, внаслідок незаконного вилову водних біоресурсів.

Так, за матеріалами справи, що надійшли від Камінь-Каширського районного відділу поліції встановлено, що двоє осіб за попередньою змовою перебуваючи у водному середовищі меліоративної канави в урочищі «За переїздом» між селами Верхи та Карпилівка Камінь-Каширського району використовуючи заборонене знаряддя лову здійснили незаконний вилов 50 екземплярів риби під час нересту, що завдало значної шкоди державним рибним ресурсам.

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області провели розрахунок шкоди відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування та Такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 1042 від 29 вересня 2023 року. Сума збитків склала 40 732 грн.

Під час судового процесу порушники природоохоронного законодавства визнали свою вину та добровільно відшкодували завдані збитки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці