Прозорість та підзвітність: Держекоінспекція взяла участь у засіданні робочої групи Волинської ОДА

1 жовтня 2024 року перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області, Олександр Ткачук, взяв участь у засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням очільника обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

Участь у засіданні  взяли керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук, в.о. начальника головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк, заступник начальника головного управління Національної поліції в області Віталій Кондратюк та начальник відділу державного нагляду (контролю) Державної служби України з безпеки на транспорті Тарас Шендюх.

Основними темами обговорення стали:

🔘 незаконний видобуток піску та діяльність кар'єрів;

🔘 легалізація роботи лісопильних об’єктів;

🔘 ліквідація нелегального обігу деревини.

Незаконна діяльність у цих сферах не лише порушує законодавство, але й позбавляє державний та місцеві бюджети значних податкових надходжень, водночас завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Транспортування незаконно видобутих ресурсів також призводить до руйнування доріг у Волинській області.

Так за проведеними Державною екологічною інспекцією у Волинській області розрахунками, збитки, завдані природному середовищу Волині через незаконні вирубки лісу, становлять  32,4 млн грн, а внаслідок незаконного видобутку піску — 113 млн грн.

Робочою групою було ухвалено рішення відновити роботу спеціальної комісії, яка займатиметься моніторингом фактів незаконного видобутку піску, легалізацією роботи лісопильних об'єктів та боротьбою з нелегальним обігом деревини. До складу комісії увійдуть представники правоохоронних і контролюючих органів, а також обласної військової адміністрації. 


Найближчим часом комісія розпочне виїзди для фіксації порушень.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці