❗️Самовільне користування землями водного фонду: виявлено порушення поблизу села Турія

До Державної екологічної інспекції у Волинській області через електронний сервіс #ЕкоЗагроза (https://ecozagroza.gov.ua/) надійшло звернення від місцевого жителя про те, що поблизу села Турія Ковельського р-ну Волинської області прибережно-захисна смуга  р.Турія самовільно захоплена та засіяна соняшником.

Фахівці Державної екологічної інспекції, спільно з представниками Мокрецького старостинського округу, провели обстеження зазначеної території.

За результатами обстеження встановлено, що понад 2 га прибережно-захисної смуги річки Турія за межами населеного пункту було розорано та засіяно соняшником, що є порушенням вимог ст. 60 Земельного Кодексу України📜

Спеціалісти Інспекції здійснили розрахунок шкоди, завданої довкіллю внаслідок самовільного використання земель водного фонду. Загальна сума збитків становить 12 865 грн.

Інспекцією вжито заходів реагування у межах чинного законодавства  

 Звертаємо увагу, що громадяни та суб’єкти господарювання зобов’язані дотримуватись вимог чинного законодавства України щодо використання земельних ділянок за їх цільовим призначенням.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці