Державна екологічна інспекція у Волинській області взяла участь у Національному семінарі з реалізації підходу «Єдине здоров’я»

18-20 вересня 2024 року начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю)  земельних ресурсів та надр Антоніна Мовяк взяла участь у Національному семінарі із вибудовування зв’язків на тему  реалізації підходу «Єдине здоров’я» в Україні, який проходив у м. Львові.

Захід був ініційований Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні та об’єднав понад 70 учасників. Серед них представники Міністерства охорони здоров’я, Центру громадського здоров’я, Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів, обласних центрів контролю та профілактики хвороб, а також експерти ВООЗ, UNEP і FAO.

 Метою семінару було об’єднати зусилля представників різних секторів для розробки ефективних стратегій щодо зменшення ризиків для здоров’я на перетині «людина-тварина-довкілля». 

Такий підхід сприяє зміцненню співпраці між секторами та формуванню спільного плану дій для запобігання, виявлення та контролю загроз у сфері охорони здоров’я.

Учасники заходу проаналізували сильні та слабкі сторони співпраці між секторами та розробили практичні кроки для створення національної дорожньої карти, спрямованої на посилення координації між секторами

Варто зазначити, що багато нових та ендемічних хвороб, які вражають людей, походять від тварин, що підтверджує необхідність комплексного підходу до охорони здоров'я в Україні.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці