За незаконну порубку порушник сплатив понад 90 000 гривень шкоди нанесеної довкіллю.

Так, за матеріалами справи, що надійшли до Інспекції від Володимирського РВП ГУНП у Волинській області по факту виявлення незаконної порубки порушником 5-ти сироростучих та 1-го сухостійного дерева породи «береза» та 2-х сироростучих дерев породи «граб» на лісовій ділянці Устилузького лісництва філії «Володимир-Волинське ЛМГ» ДП «Ліси України»» спеціалістами Інспекції було проведено розрахунок шкоди у відповідності до Такс, затверджених постановою КМУ від 23.07.2008 № 665.

Відповідно до виконаного державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Волинської області розрахунку розміру шкоди заподіяної довкіллю внаслідок незаконної порубки становить 90 499 грн.

Оскільки від добровільного відшкодування заподіяних збитків порушник відмовився, було скеровано позов про їх стягнення в судовому порядку.

Прокурор Володимирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області звернувся до Іваничівського районного суду Волинської області з позовом про відшкодування збитків з порушника  в розмірі 90 499 гривень. 

Іваничівський районний суд Волинської області постановив позов закрити у зв’язку з відсутністю предмета спору між сторонами. Так як, під час підготовчого провадження порушник повідомив про повне відшкодування збитків, заподіяних довкіллю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці