Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна взяла участь у розширеній нараді під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

15 травня 2024 року очільниця Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна взяла участь у розширеній нараді Державної екологічної інспекції України на якій було розглянуто ряд актуальних питань, пов'язаних з діяльністю інспекції у сфері охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

Захід проходив під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця за участі Голови Державної екологічної інспекції України Ігора Зубовича, Першого заступника Голови Держекоінспекції Дмитра Заруби та керівників територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції.

✅Зокрема, на нараді обговорили результати здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства про охорону водних ресурсів під час здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.

✅Особливу увагу учасники наради приділили роботі Держекоінспекції, її територіальних та міжрегіональних територіальних органів з вебресурсом #«ЕкоЗагроза», який дозволяє автоматично збирати та фіксувати інформацію про екологічні загрози з географічною прив'язкою до місцевості. 

✅Окрім того, підвели підсумки результатів роботи з питання посилення заходів із ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

✅Також було розглянуто та підсумовано проміжні результати проведення щорічної прородоохоронної операції «Нерест».

Крім того, було обговорено ряд питань спрямованих для посилення екологічного нагляду (контролю) та співпраці з громадськістю для підвищення ефективності нагляду за екологічним станом довкілля.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці