Співпраця з правоохоронними органами.

Відповідно до листів правоохоронців, спеціалісти відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції у Волинській області постійно приймають  участь в проведенні слідчих дій в рамках кримінальних проваджень за статтею 240 ККУ (Порушення правил охорони або використання надр).

Відповідно до ст. 71 КПК України, фахівці Інспекції залучаються правоохоронними органами як спеціалісти у кримінальних провадженнях, які володіють відповідними знаннями та навичками, для проведення огляду місця події на території земельної ділянки з метою встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення. 

Спеціаліст має право надавати висновки з питань, що належать до сфери його знань, під час досудового розслідування кримінальних проступків.

Також, за наявності всіх необхідних даних, спеціалістами Відділу здійснюються  розрахунки шкоди заподіяні державі в рамках кримінальних проваджень під час вчинення діянь, пов’язаних із досудовим розслідуванням злочинів.

Так, за результатами проведених спільних заходів по встановленню факту самовільного видобутку надр виконувачу обов’язків директора, головному бухгалтеру та бухгалтеру комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району повідомлено про підозру у незаконному видобутку корисних копалин місцевого значення (піску) у великому розмірі, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240 КК України). Спеціалістами інспекції проведено розрахунок збитків, заподіяних державі  внаслідок незаконного видобутку корисних копалин, у розмірі понад 1,2 млн. гривень. 

 Досудове розслідування здійснювалось Луцьким РУП ГУНП в області за оперативного супроводу УСР в області ДСР Національної поліції України.


       Заступник начальника відділу –

       старший державний інспектор                                                                  Андрій ТИНЧУК

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці