Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна взяла участь у висадженні дубів Шевченка у Львівському сквері імені Сергія Дмитровського.

Захід проходив в рамках еко-акції «Шевченко єднає Україну», та є частиною програми Президента України “Зелена країна” що має на меті підтримку збереження природи в Україні.

Участь у висаджуванні дерев взяли голова Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, член Комітету Сергій Магера, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Олександр Штепа, заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України Ігорем Гопчаком, начальник Басейнового управляння водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Роман Туцький, т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Саджанці дерев з малої Батьківщини Кобзаря є символом миру і національного духу, та  продовженням вікових дубів, під якими, мріяв, малював і писав Тарас Григорович.

Нагадаємо, що торік у рамках акції висаджено 3000 дубів Шевченка по всіх областях України. У кожній області створена алея з 27 дерев, що символізує кількість територіальних одиниць України.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці