🔰Природоохоронний захід в орнітологічному заказнику місцевого значення «Чаруківський»

📎Працівники Державної екологічної інспекції у Волинської області провели заходи щодо охорони біоресурсів на водному об’єкті, що входить до складу орнітологічного заказника місцевого значення Чаруківський».

🖇️З водойми вилучили девʼять безгосподарських заборонених знарядь вилову риби загальною довжиною 455 метрів. Водні живі біоресурси – три лина, одна щука, і один окунь випустили у середовище існування, чим попередили нанесення збитків у сумі 48 тисяч гривень.

🔗Складено матеріали про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення та провели розʼяснювальну роботу серед рибалок-любителів.

☝️Додаткова інформація: розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до Постанови від 10 травня 2022 року #575 «Про затвердження спеціальних такс для обчислення розміру шкоди заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр лина 7342,8 грн, щуки – 21040,92 грн, окуня – 4937,4 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці