🟠Самовільний видобуток корисних копалин

🟠Правоохоронні органи часто залучають фахівців Інспекції як спеціалістів у кримінальних провадженнях, що передбачено статтею 71 КПК України.

🟠В межах таких заходів державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища надають довідки та висновки з питань, що належать до сфери повноважень Інспекції, проводять необхідні обміри та відбір проб, розраховують збитки заподіяні внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

🟠У випадку скерування правоохоронними органами матеріалів, за наявності всіх необхідних даних, інспектори здійснюють розрахунки шкоди заподіяні державі в рамках кримінальних проваджень під час вчинення діянь, пов’язаних із досудовим розслідуванням злочинів.

🟠Сьогодні спеціалісти відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції у Волинській області за результатом розгляду наданих правоохоронними органами матеріалів, по встановленому факту самовільного видобутку надр провели розрахунок збитків заподіяних державі внаслідок незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення у розмірі 22 тисячі гривень.

🟠У зв’язку з проведенням досудового розслідування у кримінальному провадженні по вищевказаному факту деталі не розголошуються.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці