За незаконну рубку дерев чоловік заплатить 17 000 гривень

🔰13 січня 2022 року працівники поліції виявили незаконну пробку дерев породи «вільха» в захисній лісосмузі вздовж автодороги.

🔗Проведеним досудовим розслідуванням було встановлено особу порушника, який здійснив незаконну порубку чотирьох сироростучих дерев на землях резервного фонду сільськогосподарського призначення Головненської селищної ради.

📂Постановою слідчого скеровано копії матеріалів до Державної екологічної інспекції у Волинській області щодо вирішене питання про притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

📄Відповідно до виконаного державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Волинської області розрахунку розміру шкоди заподіяної довкіллю внаслідок незаконної порубки становить 17 747 гривень.

📃Інспекція надіслала на адресу порушника претензію, проте він її не відшкодував, що й стало підставою для звернення прокурора в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекція у Волинській області та Головненської селищної ради до суду.

⚖️Своїм рішенням суд ухвалив позов задовольнити повністю – стягнути з порушника всю суму заподіяної шкоди за порушення природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці