🦆На Волині врятували птаха Пірникоза велика

🔰Фахівці Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з працівниками поліції провели захід спрямований на запобігання, виявлення та фіксацію адміністративних правопорушень щодо дотримання громадянами правил рибальства.

🖇️На рибогосподарських водних об’єктах селища Мар’янівка та села Цегів Луцького району інспектори вилучили з води шість безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 420 м.

📎На озері Святе Самарівської територіальної громади екологи виявили птаха Пірникоза велика, який заплутався у браконьєрській рибальській сітці. Водоплавного визволили та випустили у природне середовище.

☝️Довідка:

🪶Пірникоза велика або норець великий – вид водяних птахів родини пірникозових.

🪶Птах розміром з крижня – найбільший, найпоширеніший і найвідоміший представник цього сімейства водоплавних птахів. Гніздиться на прісноводних озерах, великих ставках з очеретяними берегами, плесах річок.

🪶Середній вік пірникоза становить 6-7 років.

🪶 Птах має тонку шию і довгий прямий дзьоб. Літають пірникоза не дуже охоче, але швидко. Цей чудовий плавець і пірнальник може занурюватись на глибину до 20 м якнайбільше на 3 хвилини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці