⚖️Суд ухвалив рішення стягнути 126 тис грн з державного підприємства на Волині

📁Фахівці Державної екологічної інспекції у Волинській області в 2021 році провели планову перевірку дотримання Державним підприємством «Волиньвугілля» вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

📋За наслідками проведеного заходу, інспектори склали акт, яким встановлено, що відокремлений підрозділ «Шахта Бужанська» ДП «Волиньвугілля» здійснював забір та використання підземної води без дозволу на спеціальне водокористування.

📄Приписом Інспекції було зобов’язано суб’єкта господарювання отримати дозвіл на спеціальне водокористування.

📎Згідно розрахунку розміру, здійсненого на підставі Методики розрахунку розміру відшкодування збитків заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, збитки заподіяні державі внаслідок використання підземних прісних вод становлять 126 273 грн.

📍В травні цього року заступник керівника Волинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення з ДП«Волиньвугілля» збитків у сумі 126 273 грн.

🖇️Іменем України суд прийняв рішення позов задовольнити та стягнути з ДП «Волиньвугілля» на користь Держекоінспекції Волині суму збитків повністю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці