Браконьєрство в ПЗФ

📌Держекоінспектори, з 1 по 15 травня 2023 провели 32 природоохоронні заходи, спрямовані на запобігання правопорушенням у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів у нерестовий період на природних водоймах області. Переважно заходи проводилися на території Ковельського та Камінь-Каширського районів.

🎣За порушення правил рибальства до адмінвідповідальності протягнули 27 громадян. З водних об’єктів вилучили 10 безгосподарних сіток рибальських та 86 ятерів.

🖇️10 та 11 травня державні інспектори з ОНПС із залученням громадських інспекторів з ОД здійснили рейдові перевірки на території Шацького національного природного парку. Під час обстеження озера Світязь виявили і вилучили з води 69 безгосподарних ятерів, з озер Луки і Перемут – 17.

📎Всього лише за 2 дні з водойм, що знаходяться на території Шацького НПП вилучили 86 ятерів. Рибу, 38 кілограм, яка була в ятерах передали для військовослужбовців Збройних Сил України.

🌱Шацький НПП створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання унікальних поліських природних комплексів Шацького поозерʼя, а одним з основних завдань парку є охорона умов відтворення і відновлення чисельності тваринного світу, в тому числі, водних біоресурсів.

📍Держекоінспекції Волині нагадує, що нерест – це особливий період у житті мешканців водойм і від того наскільки успішно та вдало він пройде залежать майбутні запаси водних біоресурсів, зокрема, і вугра європейського, занесеного до Червоної книги України.

Телеграм-канал ДЕІ у Волинській області https://t.me/VolDEI


Перший заступник начальника Інспекції

Олександр Ткачук

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці