Державна екологічна інспекція у Волинській області приєдналася до Екоакції «Шевченко єднає Україну»

Службовці Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з працівниками Луцької міської ради висадили тридцять саджанців Дуба Шевченка на території парку Героїв Майдану і Небесного легіону.

До заходу також доєдналися лучани, які мешкають поряд з парком, що є свідченням екологічної свідомості, працелюбності, любові до рідної землі.

Очільниця Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна зауважила, що такі акції є дуже важливими для українців, адже висаджуючи саджанці ми не лише вшановуємо національного героя, великого поета Тараса Шевченка, ми об'єднуємо свої сили для захисту навколишнього природного середовища та для перемоги України!

До речі, насіння зібране з Дуба Шевченка, який росте вже тисяча років у селі Будище Звенигородського району, Черкаської області. Саме у томі дубові Тарас Шевченко ховав свої малюнки від пана Енгельгардта, коли служив у нього козачком.

Саджанці дуба Шевченка будуть висаджені по усій території України на різних територіях, в тому числі пов'язаних з життям і творчістю Кобзаря. У загальній кількості буде висаджено 1000 дубів по всіх областях України.

Запроваджена Екоакція «Шевченко єднає Україну» Державною екологічною інспекцією України в рамках програми Президента «Зелена країна».



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці