На озері "Святе" виявили факт незаконного рибальства

Інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області виявили факт незаконного рибальства. Особа здійснювала вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову, острогою з використанням ліхтаря у озері «Святе» на території Камінь-Каширської міської ради. Що є всупереч ст.27, ст.52-1 ЗУ «Про Тваринний світ», п.п.5 п.11 Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства, затвердженого постановою КМУ від 18.07.1998 №1125, п.п. 4 п. 1 розділу IV Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 №700.


Фахівці Держекоінспекції Волині склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП і матеріали справи передали до Камінь-Каширського районного суду.


Суд виніс постанову, в якій визнав особу винною у вчинені адмінправопорушення, а також наклав адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 340,00 грн з конфіскацією засобів вчинення правопорушення.


Державна екологічна інспекція у Волинській області нагадує що з 1 квітня 2023 року настав період нересту, який триває:

🔰до 20 травня на річках;

🔰до 10 червня на озерах і водосховищах;

🔰до 30 червня в придаткових водах річок.


Порушення правил рибальства тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді попередження або накладання штрафу на громадян від 34 до 170 гривень. Грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.


Орім притягнення до адмінвідповідальності з порушника стягується шкода за кожну особину незаконно виловленої риби.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці