Звіт про дотримання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря буде у вільному доступі

Державна екологічна інспекція у Волинській області доводить до відома суб’єктів господарювання, що 20 січня 2023 року Кабінет міністрів України прийняв постанову #58 про затвердження Порядку подання та розміщення звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин. http://surl.li/eyxbc

Ця постанова застосовується з 1 січня 2024року❗️❗️❗️

Цей Порядок визначає механізм подання та розміщення на інтернет-ресурсі дозвільного органу щорічного звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

🔰Дія цього порядку поширюється на суб’єктів господарювання, які отримали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

🔰Звіт подається та розміщується в електронній або паперові формі згідно з додатком.

🔰Подання та розміщення звіту в електронній формі здійснюється суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою через електронний кабінет користувача платформи «ЕкоСистема».

🔰Звіт в паперові формі подається в разі відсутності в електронній формі дозволу на викиди або через технічні несправності платформи «ЕкоСистема».

🔰Подання звіту здійснюється щороку не пізніше 31 березня року що настає за звітним періодом.

🔰У разі виявлення недостовірних відомостей у звіті суб’єкт господарювання подає уточнюючі відомості протягом 15 робочих днів.

Також, Інспекція повідомляє про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 13 березня 2002 року #302 «Про затвердження Порядку проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян – підприємців, які отримали такі дозволи». http://surl.li/eyxeb


Заступник начальника

Сергій ДУДКА

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці