Спільна нарада

Працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області та Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області провели міжвідомчу нараду щодо розробки заходів збереження водних біоресурсів у нерестовий період, в тому числі і щодо нерестової заборони на вилов щуки, та питання здійснення в установленому порядку контролю за дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства на водних об’єктах Волинської області.

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 № 700, з 15 лютого по 31 березня діє заборона на добування (вилов) щуки.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 575 «Про затвердження спеціальних такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконного добування однієї щуки, з урахуванням індексу споживчих цін (індексу інфляції) за 2022 рік та коефіцієнта, яким визначається особлива природоохоронна цінність територій та об’єктів природно-заповідного фонду, становить 21 040,92 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці