Державне підприємство на Волині сплатить понад 1,2 мільйони гривень за незаконну рубку дерев

За дорученням Прем’єр-міністра України Державна екологічна інспекція у Волинській області у 2020 році провела позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Державним підприємством «Волинський військовий лісгосп».

В ході перевірки виявили, що Бережницьким лісництвом, яке входить до складу ДП «Волинський військовий лісгосп», у 2019 році допущено рубку 206 дерев різних порід за межею лісосіки, що не підлягає вирубуванню.

У 2020 році, в цьому ж лісництві, на окремій лісовій ділянці під час проведення санітарної вибіркової рубки незаконно зрубано 30 дерев різних порід, які не підлягали вирубуванню, одне дерево було пошкоджене до ступеня припинення росту.

Розмір шкоди заподіяної природному навколишньому середовищу становить 1 246 697, 72 грн.

Волинська спеціалізована прокуратуратура у військовій та обороній сфері Західного регіону в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області, звернулася з позовною заявою до Господарського суду Волинської області, щодо стягнення 1 246 697, 72 грн шкоди з ДП «Волинський військовий лісгосп».

Рішення суду: позов задовільнити.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці