Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області прийняли участь в обстеженні зелених насаджень

Відповідно до запиту Боратинської  сільської ради представник Державної екологічної інспекції у Волинській області прийняв участь в роботі комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості.

 

Комісійно обстежили зелені насадження у межах населеного пункту Коршівського старостинського округу, які досягли вікової межі експлуатації, є аварійними, створюють небезпеку для здоров’я людей та транспортних засобів. За результатами роботи комісія склала акт обстеження зелених насаджень, які потребують видалення.

 

Екоінспекція Волині інформує, що процедуру видалення зелених насаджень визначає Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах”, затверджений постановою КМУ від 01.08.2006 №1045.

 

Відповідно до вимог п.4  „Порядку...” підставою для прийняття рішення компетентним органом про видалення зелених насаджень є заява про видалення зелених насаджень, подана юридичною чи фізичною особою (заявник). Обстеження насаджень здійснюється комісією, склад якої затверджується виконавчим органом сільської, селищної, або міської ради (компетентний орган). Комісія визначає стан зелених насаджень і їх відновну вартість, про що складається відповідний акт. Дозвільним документом на видалення зелених насаджень є ордер, який видає компетентий орган після прийняття рішення про їх видалення та сплати відновної вартості.

 

Зазначений “Порядок…” вимагає також від компетентного органу інформування територіального органу Державної екологічної інспекції про створення комісії з визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості. Участь представника територіального органу Держекоінспекції в роботі комісії здійснюється за згодою територіального органу. У разі відсутності представника територіального органу Держекоінспекції у складі комісії, один примірник акта у триденний строк надсилається до територіального органу Держекоінспекції.

 

Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.



 Сергій ШЕРЕМЕТА

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці