Спалювали відходи – у серпні 16 волинян оштрафували за екопорушення

Інспектори з ОНПС у Волинській області регулярно проводять рейди по виявленню паліїв сухої рослинності та відходів.

                  

У серпні екоінспектори склали 16 протоколів за ст.82 КУпАП. Зокрема, вісім порушників виявили у Володимирському районі, чотири у Луцькому районі, по два порушника у Камінь-Каширському та Ковельських районах.

 

Державна екологічна інспекція у Волинській області звертається до всіх громадян області бути свідомими та не порушувати природоохоронного законодавства.

 

За спалювання сухої рослинності та відходів, в тому числі і побутового сміття,
 передбачена відповідальність за такими статтями:

 

стаття 82 КУпАП порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

стаття 77-1. КУпАП Самовільне випалювання рослинності або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


                                                                                                                                                  Анатолій ПРИХОДЬКО

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці