В Інспекції обговорили результати здійснення державного нагляду (контролю), протидії спалюванню сухої рослинності та боротьбу з браконьєрством

Виконуюча обов`язки начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна провела робочу нараду, на якій обговорили результати здійснення державного нагляду (контролю) та розповіли про відшкодування порушниками заподіяних збитків. Також учасники наради акцентували на протидії спалюванню сухої рослинності та боротьбу з браконьєрством.


Фахівці ДЕІ у Волинській області спільно з ДСНС у Волинській області регулярно проводять роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо недопущення випадків спалювання сухої рослинності. Така робота здійснюватиметься і надалі, адже вона дає свої позитивні результати.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків, інспектори Державної екологічної інспекції Волинської області штрафують громадян від 3060 до 6120 грн і посадових осіб  від 15300 до 21420 грн. А якщо правопорушення вчинене в природно-заповідному фонді, то штраф становить від 6120 до 12240 грн, а на посадових осіб від 21420 до 30600 грн.


За порушення вимог пожежної безпеки в лісах, відповідно до статті 77  КУпАП,  громадян штрафують  від 1530 до 4590 грн, а посадових осіб від 4590 до 15300 грн. Знищення або пошкодження лісу через необережне поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 4590 до 15300 грн і на посадових осіб від 10710 до 30600 грн.

 

На нараді також обговорювалося питання боротьби з браконьєрством. Коли потенційні втрати перевищать можливі прибутки, тоді питання браконьєрства, ймовірно, зійде нанівець. Однак і зараз спеціалісти Інспекції нараховують чималі збитки браконьєрам. Щорічно збитки, завдані природі України, становлять майже 50 млн грн.


Нагадаємо громадянам, що браконьєрство в Україні карається Законами: «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про захист тварин від жорстокого поводження», Кримінальним кодексом України, Кодексом про адміністративні правопорушення. Діють і правила мисливства, рибальства. 


Насамкінець керівниця Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна підбила підсумки роботи та окреслила план діяльності Інспекції.


  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці