У Луцьку екоінспектори провели рейд по ялинкових ринках

Сьогодні, 30 грудня, інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області перевірили законність походження новорічних дерев на ялинкових ринках Луцька.


До рейдів долучились Поліція Волинської області та ЗМІ.


Працівники інспекції перевіряли у продавців наявність документів та бирок на деревах.

Рейд розпочали з 40-го мікрорайону біля ТРЦ "Глобус". У підприємця 7 дерев було  не чипованих, їх вилучили та передали на відповідальне зберігання до вмотивованого рішення суду. На підприємця склали протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи про адміністративні правопорушення будуть передані до суду.


У продавця, який продавав ялинки на проспекті Соборності (навпроти гіпермаркету «Там-Там») бирки не відповідали продукту, який реалізовувався. 15 новорічних дерев вилучили, склали протокол за ч. 1 ст. 88-1.Матеріали справи про адміністративні правопорушення також будуть передані до суду.


Окрім того, виявили порушення у продавців на вулиці Львівській та Глушець. Спеціалісти Інспекції склали адмінпротоколи за ч. 1 ст. 88-1 та направлять матеріали до суду.


Усього інспектори під час сьогоднішніх перевірок склали 7 протоколів та вилучили 77 новорічних дерев. 


Варто зауважити, що перевірки новорічних дерев інспектори Держекоінспекції проводять ще з початку грудня на всій території Волині.

Спасибі за співпрацю Поліція Волинської області,  Суспільне Волинь, Телекомпанія "Аверс"/ Avers television company


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці