Інспекція Волині пред`являє претензію ДП «Волиньвугілля» на загальну суму 436 739 520,00 грн за діяльність з видобування кам'яного вугілля за відсутності спеціального дозволу на користування надрами

Державна екологічна інспекція у Волинській області пред`являє претензію Державному підприємстві «Волиньвугілля» на загальну суму 436 739 520,00 грн за діяльність з видобування кам'яного вугілля за відсутності спеціального дозволу на користування надрами.

Під час проведення планового заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів встановлено, що термін дії спеціального дозволу на користування надрами № 3107 від 11.08.2003 (поле шахти «Бужанська», пласти: n8, n7) закінчився 11.08.2018.

У період з 12.08.2018 та до моменту виявлення зазначеного факту відокремлений підрозділ «Шахта Бужанська» Державного підприємства «Волиньвугілля» допустила самовільне користування надрами, а саме здійснювала діяльність з видобування кам'яного вугілля за відсутності спеціального дозволу на користування надрами.

Відповідно до постанови про накладення адміністративного стягнення, підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самовільне користування надрами).

На підставі наданої підприємством інформації встановлено, що за період з серпня 2018 року по серпень 2021 року обсяг видобутого вугілля кам’яного (по вугільних пачках) склав 53 522 т.

Внаслідок самовільного користування надрами Відокремленим підрозділом «Шахта Бужанська» Державного підприємства «Волиньвугілля» допущено порушення ст. ст. 19, 56 Кодексу України про надра.

Внаслідок допущеного порушення державному підприємству «Волиньвугілля» пред`являється претензія за завдані державі збитки в розмірі 436 739 520 (чотириста тридцять шість мільйонів сімсот тридцять дев᾽ять тисяч п’ятсот двадцять) грн. 00 коп.

Державна екологічна інспекція у Волинській області й надалі гостро реагуватиме на усі порушення вимог природоохоронного законодавства. Ми будемо застосовувати усю сукупність правових засобів, встановлених законодавством, які застосовуються у випадках порушення вимог охорони довкілля та екологічної безпеки населення, недотримання умов та режиму використання природних ресурсів, заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Відповідальність за порушення екологічного законодавства  — невідворотне!

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці