Екоінспекція Волині встановила факт розорювання земель в межах прибережної захисної смуги річки Західний Буг та прикордонної смуги. Розмір шкоди становить 2 269 626 гривень

На Волині набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води. 

Чинним законодавством України встановлений правовий режим використання прибережних захисних смуг. Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

За розорювання берегів річок законодавством України передбачено кримінальну і адміністративну відповідальність (ст. 59 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 239, 242 Кримінального кодексу України).

Відповідно до листів правоохоронців, спеціалісти відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції у Волинській області, постійно беруть участь в проведенні слідчих дій в рамках кримінальних провадженнях.

Так, за матеріалами кримінального провадження правоохоронних органів та за результатами виявлених під час огляду територій фактів незаконної господарської діяльності в межах прибережної захисної смуги річки Західний Буг та прикордонної смуги, проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок на суму 2 269 626,76 грн.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці