Інспекція Волині виявила факти самовільного надрокористування з ознаками кримінального порушення. Загальна сума збитків склала 242 мільйони 779 тисяч гривень

Державна екологічна інспекція у Волинській області у Камінь-Каширському районі виявила факти самовільного надрокористування з ознаками кримінального порушення. Загальна сума збитків склала  242 мільйони 779 тисяч гривень.

Незаконний видобуток піску був зафіксований під час планової перевірки Камінь-Каширської міської ради.

Загалом добування корисної копалини здійснювалось на 9 земельних ділянках за відсутності відповідних дозволів.

Факти самовільного надрокористування зафіксовано у відповідних актах обстежень земельних ділянок, які складені в присутності посадових осіб Камінь-Каширської міської ради на місцях видобування.

Камінь-Каширською міською радою не забезпечено контроль за використанням та охороною надр на території ради в частині недопущення самовільного користування надрами, а також не вжито заходів щодо припинення та недопущення в подальшому порушень законодавства про надра, чим порушено ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 10, 56 Кодексу України про надра та ст. ст. 15, 19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Невжиття заходів щодо здійснення контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на території Камінь-Каширської міської ради відповідно до покладених законом повноважень, свідчить про протиправну бездіяльність цього органу самоврядування, що призвело до заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного видобування надр невстановленими особами.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці