Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Інспекції про зупинення виконання робіт СГПП «Куснище» в частині експлуатації водозабірної споруди

Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Волинській області про зупинення виконання робіт СГПП «Куснище» в частині експлуатації водозабірної споруди


Інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області проводили планову перевірку дотримання сільськогосподарським приватним підприємством «Куснище» вимог законодавства у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.


За результатами проведеної перевірки встановили, що СГПП «Куснище» здійснює самовільне використання водних об`єктів за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, а також не здійснює облік забору та використання вод засобами вимірювальної техніки, що є порушенням статей 44 і 49 Водного кодексу України.


З актом перевірки ознайомили директора СГПП «Куснище» та вручили йому примірник. Пояснення, зауваження чи заперечення щодо проведеної перевірки та складеного акта з боку суб`єкта господарювання не надавались.


 У зв`язку із встановленими порушеннями, відповідачу видавався й припис з вимогою усунути виявлені під час перевірки порушення, зокрема:


-        до 01.08.2021 забезпечити ведення первинного обліку кількості вод, що забираються з артезіанської свердловини, водозабірні споруди оснастити водо обліковим пристроєм (лічильником), завести журнал обліку водокористування.

-         до 15.10.2021 отримати в установленому порядку дозвіл на спеціальне водокористування.

Зазначений припис в судовому порядку не оскаржувався, заперечення щодо вимог припису не надавалися.

 

Однак відповідач так і не надав документів, що підтверджують виконання вимог припису. А тому Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про зупинення виконання робіт СГПП «Куснище» в частині експлуатації водозабірної споруди, що розташована на території машинно-тракторного стану за місцем провадження господарської діяльності вказаного підприємства до усунення порушень законодавства про охорону навколишнього природного середовища.


Волинський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов Інспекції.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці