Екоінспекція Волині виграла суд у товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСПЕРТ ОІЛ»

Компанія «ЕКСПЕРТ ОІЛ», основний вид діяльності якої - гуртова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови Державної екологічної інспекції у Волинській області про накладання штрафу у сумі 34 тис. грн.


Інспекція наклала відповідний штраф, тому що підприємство «ЕКСПЕРТ ОІЛ» не виконало рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності у паспорті якості палива.


Паспорт якості палива є одним з обов'язкових товаросупровідних документів. Він містить дані для ідентифікації та фактичні значення показників якості нафтопродуктів, отримані в результаті лабораторних випробувань, а також інформацію про їх відповідність вимогам нормативних документів.


Підприємство  вважає, що у Державної екологічної інспекції Волині відсутні належні правові підстави для накладення штрафу. І просить суд визнати постанову Інспекції протиправною, відповідно і скасувати її.


Волинський окружний адміністративний суд дійшов до висновку про відсутність правових підстав для задоволення позовних вимог, а тому вирішив відмовити повністю у задоволенні позову ТОВ «ЕКСПЕРТ ОІЛ» до Державної екологічної інспекції у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу.

Таким чином, підприємство має сплатити штраф на користь державного бюджету у розмірі 34 тис. грн.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці