Екоінспекція виграла суд у ТОВ "Емаратон"

Товариство з обмеженою відповідальністю “Емаратон” звернулося із позовною заявою до Державної екологічної інспекції у Волинській області про визнання протиправними та скасування постанов про накладення штрафів.


Свої позовні вимоги обґрунтовує тим, що не здійснює роздрібну торгівлю пальним за відповідною адресою, та не є розповсюджувачем продукції в розумінні ст. 23 ЗУ “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».


Держекоінспекція подала відзив на позовну заяву.


Враховуючи факт проведеної перевірки Головним управлінням ДФС у Волинській області (було встановлено, що “Емаратон” реалізує пальне без придбання відповідної ліцензії. Окрім того, встановлено порушення ЗУ “Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, пунктів статті 230 Податкового кодексу України), а також фактичну перевірку Державною екологічною інспекцією у Волинській області (інспектори інспекції були очевидцями реалізації пального, була проведена фотофіксація, не було надано паспорт якості, декларацію про відповідність на дизельне паливо та іншу документацію), суд постановив відмовити ТОВ "Емаратон" у визнанні протиправними та скасування постанов про накладення штрафів.


Підприємство не погодилося із рішенням Волинського окружного адміністративного суду і звернулося до Восьмого апеляційного адміністративного суду. 


Однак, суд постановив апеляційну скаргу ТОВ "Емаратон" залишити  без задоволення, а рішення Волинського окружного адміністративного суду від 17 травня 2021 року – без змін.


Таким чином, суд зобов’язав ТОВ "Емаратон" сплатити 204 000, 00 грн штрафу за недотримання вимог Закону України “Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції” та Постанови КМУ від 01.08.2013 №927 “Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив”.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці