У Ратнівській ТГ виявили особу, яка яка випалювала залишки стерні. Чоловік сплатив 3060 гривень штрафу

Громадський інспектор з охорони довкілля у Волинській області разом із пожежниками Ковельського районного управління ГУ ДСНС України провели рейд Ратнівською територіальною громадою. Виявили особу, яка випалювала залишки стерні. Громадський інспектор склав протокол за статтею 77-1 КУпАП і направив матеріали головному спеціалісту - державному інспектору екологічної інспекції у Волинській області, щоб той виніс постанову.


Порушник сплатив штраф у розмірі 3060 гривень.


Окрім того, громадський  інспектор разом із пожежниками виявили громадянина, який спалював відходи. На особу склали адміністративний протокол.


Порушник сплатив штраф у розмірі 340 гривень.


Закликаємо громадян не спалювати залишки рослинності відкритим способом! У процесі горіння органіки виділяється багато речовин: чадний газ, CO2, пестициди, радіонукліди, бензопірен, важкі метали й сотні інших стійких забруднювачів. 

Вони невидимі, однак шкідливо впливають на людину. Зокрема, можуть викликати  онкологічні (РАК), респіраторні, серцево-судинні захворювання. Окрім того, ці речовини гальмують та викликають проблеми з розвитком дітей в утробі та десятки інших захворювань. 


Обирайте краще безпечні способи перероблення органічних відходів, що не шкодять здоров`ю людини та довкіллю: компостування  або анаеробне зброджування!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці