Держекоінспекція виявила пальне, яке не відповідає вимогам

Під час заходів державного ринкового нагляду з перевірки характеристик продукції, що проводиться Державною екологічною інспекцією у Волинській області, за результатами експертизи та протоколу випробувань акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна» продукція:

- автомобільний бензин марки Shebel А-95-Євро5-Е0 не відповідав вимогам «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив», затвердженого Постановою КМУ від 01.08.2013 №927 за показниками - «Об’ємна частка бензолу», «Масова частка кисню», «Об’ємна частка біоетанолу».  Продукція розповсюджувалася за адресою: по вул. Рівненська, 1К, с. Липини, Луцький район; виробництва - Шебелинське ВПГКН філія УПГГК, Україна;

- автомобільні бензин А-92-Євро5-Е5 не відповідав вимогам «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив», затвердженого Постановою КМУ від 01.08.2013 №927 за показником - «Вміст сірки». Продукція розповсюджувалася за адресою: вул. Рівненська, 12,  с. Струмівка, Луцький район; виробництва - ОАО Мозирський НПЗ, республіка Білорусь;

- автомобільні бензин А-95-Євро5-Е5 не відповідав вимогам «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив», затвердженого Постановою КМУ від 01.08.2013 №927 за показником - «Вміст сірки». Продукція розповсюджувалася за адресою: вул. Рівненська, 12,  с. Струмівка, Луцький район, виробництва - Akcine bendroveORLEN Lietuva”, республіка Литва.

Підприємствам, на яких продавалось неякісне пальне, винесено рішення про заборону реалізації цієї продукції на ринку, вилучення її з обігу та відкликання, адже такий бензин може становити загрозу для споживачів.


Юрій Чижевський

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці