Державна екологічна інспекція у Волинській області долучилася до Міжнародного Дня прибирання «World Cleanup Day»

Державна екологічна інспекція у Волинській області долучилася до Міжнародного Дня прибирання «World Cleanup Day». Із цієї нагоди екоінспекція спільно з Луцькою міською радою організували та провели екотолоку. Очищували річку Сапалаївку від величезного каміння, а прибережні смуги від сміття.



 

Окрім того, Держінспекція спільно з Луцькою міською радою змогли залучити до акції студентів коледжів та університетів.

 

«Усвідомлюючи всю ту велику роботу, яку проводять освітяни у формуванні свідомого, відповідального та освіченого громадянства Державна екологічна інспекція у Волинській області не може стояти осторонь екологізації навчально-виховного процесу, тому й залучила студентів», — каже начальник Держінспекції у Волинській області Олександр Кралюк.

 

Іванка і Маргарита навчаються на фінансистів у Луцькому кооперативному коледжі. Відпочинок на природі люблять не менше, ніж рахувати фінанси. Розповідають, що прийшли прибирати територію річку, щоб було приємно гуляти.




Тільки ми почали питати у директриси ботанічного саду Волинського національного університету Оксани Соломонюк чи залюбки долучилися її студенти  університету до екотолоки, як тут хтось із прохожих вигукує «Залюбки, залюбки!» А сама директриса додала, що студенти розуміють, що це їхнє покликання, тому й долучилися до прибирання. Разом з тим пані Оксана констатує, що у порівнянні з минулими роками сміття біля річки набагато менше.




Загалом в акції присвяченій Міжнародному Дню прибирання «World Cleanup Day»

взяли участь працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області, Волинського обласного управління водних ресурсів, Житлово-комунального підприємства №3,  

Луцької податкової інспекції, студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки й Луцького кооперативного коледжу.

 





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці