Кронування дерев – роз'яснення законодавства

Практика обрізки здорових дерев і знесення аварійних поширена по всій Україні.

Згідно з законодавством, усі підприємства, установи, організації, власники, орендарі зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, їх елементи. Це стосується і зелених насаджень.

Згідно з правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, під час догляду за деревами застосовують три види обрізання: формувальне, санітарне та омолоджувальне. Помірне та слабке омолодження передбачає обрізання частини крони, а сильне — зріз крони до основи скелетних гілок

Статтею 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»             визначено, що зелені насадження віднесено до елементів благоустрою.

Згідно з вимогами статті 39 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” та пункту 6 статті 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», державний контроль за дотриманням законодавства у сфері благоустрою території населених пунктів здійснють місцеві державні адміністрації.

 

Згідно з вимогами статті 40 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, самоврядний контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюється міськими радами та їх виконавчими органами шляхом:

-        проведення перевірок території;

-        розгляду звернень підприємств, установ, організацій та громадян;

-        участі в обговоренні проектів благоустрою території населених пунктів, іншої технічної документації з питань благоустрою і внесення відповідних пропозицій на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій;

-        подання позовів до суду  про відшкодування шкоди, завданої об’єктам благоустрою внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою території населеного пункту.    



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці