НЕБЕЗПЕЧНА знахідка

Під час обстеження зелених насаджень в с.Великий Обзир Камінь-Каширського району головним спеціалістом- державним інспектором з ОНПС Волинської області Дмитруком Павлом Петровичем було виявлено покинутий деревʼяний склад колишнього СВК в якому зберігаються непридатні до використання пестициди та агрохімікати. У деревʼяній споруді, яка використовувалась колишнім сільськогосподарським підприємством для складування та зберігання пестицидів та отрутохімікатів,  знаходяться залишки хімічних речовин різних за кольором та структурою, які розкидані по всьому приміщенні. Тара в якій вони зберігались, паперові мішки та картонні упаковки, втратили свої властивості за терміном давності, що призвело до перемішування даних хімічних препаратів. В самій споруді та зовні стоїть нестерпний хімічний сморід. Загальний об’єм небезпечних відходів більше одного кубічного метра. В споруді виламані двері та вікна. Такий стан зберігання  небезпечних відходів може призвести до виникнення надзвичайної ситуації.

Враховуючи вищезазначене, Державною екологічною інспекцією у Волинській області матеріали по даному факту направлені на адреси районної і обласної державних адміністрацій для розгляду даного питання на засіданнях комісій з безхазяйними відходами та вжиття необхідних заходів по перезатаренню даних небезпечних відходів та їх вивезення на зберігання в облаштоване приміщення з подальшою утилізацією.

Крім того, керівництву Гуто-Боровенського ОТГ видано припис щодо вжиття термінових заходів по припиненню вільного доступу до даного приміщення людей та тварин.

               

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці