Державна екологічна інспекція у Волинській області сприяє ініціюванню облаштування контейнерів для сортування відходів

В листопаді 2017 року Кабінетом Міністрів України затверджено Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року, з-поміж основних завдань якої є поступовий перехід країни від домінування захоронення твердих побутових відходів до сортування й розділення для повторного використання.

У цьому напрямку, з ініціативи та завдяки консультаційній допомозі державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Волинської області Ольховіка В.В., спільними силами із Маневицькою райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування ще в 2018 році розпочато активну роботу в Маневицькому районі. 

У кожному населеному пункті Маневицького району облаштовано контейнерні майданчики з окремими контейнерами для роздільного збирання відходів, зокрема: ПЕТ-відходи, скло-відходи, папір-відходи. Після збору усі відсортовані побутові відходи вивозяться для подальшої переробки на переробний завод.

На даний час у Маневицькому районі облаштовують бокси для відпрацьованих батарейок, акумуляторів. 

 Радує небайдужість Маневицької райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування і активна позиція мешканців Маневицького району, які докладають зусиль аби відходи перероблялися вторинно. 

Державна екологічна інспекція у Волинській області під час проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства органами місцевого самоврядування продовжить проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності правильного поводження з ТПВ та сприяти за участі державних інспекторів ініціюванню облаштування контейнерів для сортування різних видів сміття по населених пунктах Волинської області. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці