Тваринний світ є одним з компонентів навколишнього природного середовища

У преамбулі закону України «Про тваринний світ» зазначено, що тваринний світ є одним з компонентів навколишнього природного середовища, національним багатством України, джерелом духовного та естетичного збагачення і виховання людей, об’єктом наукових досліджень, а також важливою базою для одержання промислової і лікарської сировини, харчових продуктів та інших матеріальних цінностей.

Одним із способів охорони середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції тварин є запровадження «сезону тиші». «Сезон тиші» – це період масового розмноження диких тварин, який триває із з 1 квітня до 15 червня. Під час сезону тиші забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.
В інтересах нинішнього і майбутніх поколінь в Україні за участю підприємств, установ, організацій і громадян здійснюються заходи щодо охорони тваринного світу. Один з таких заходів відбувся 9 червня на території Любешівської ОТГ. Екоінспектори спільно з працівниками ДП «Любешівського ЛМГ» та національного природного парку «Прип’ять-Стохід» виявили двох громадян, які вийшли на полювання в заборонений законом період. Про що було повідомлено до Любешівського відділення поліції. В порушників виявили і вилучили дві мисливські рушниці, на одну з яких не було дозвільних документів. Також було складено протокол за ч.1 ст. 85 КУпАП та стягнуто штраф в розмірі 1020 грн.
Браконьєрство та фактор турбування – це ті головні чинники, без вирішення яких досягнення оптимальної чисельності мисливських тварин неможливе. ДЕІ у Волинській області закликає дотримуватися встановлених заборон у «сезон тиші», а Якщо ж Ви помітили порушення, прохання оперативно повідомити за номером телефонної «гарячої лінії» (0332) 72-33-96.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці