Екологічна інспекція зміцнює співпрацю з обласною радою

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк взяв участь у засіданні комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Він надав звіт про діяльність екоінспекції.

Зокрема у 2020 році інспектори здійснили 1314 перевірок щодо додержання вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання та органами місцевого самоврядування області.

До адміністративної відповідальності працівники екоінспекції притягнули 1296 посадових осіб та громадян на суму 453 тисячі гривень, з яких сплатили 373 тисячі 868 гривень.

Крім того, за шкоду завдану навколишньому середовищу до державного бюджету сплатили 1 мільйон 508 тисяч гривень.

Під час засідання комісії вирішили, що приписи, які спеціалісти Інспекції видали сільрадам переходять на виконання територіальних громад до яких вони ввійшли.

Інспектори, які працюють у районах будуть взаємодіяти та співпрацювати з органами місцевого самоврядування для покращення екологічної ситуації в регіоні.

“Голова комісії Юрій Ройко зауважив, що комісія має намір конструктивно співпрацювати з обласною держекоінспекцією», - повідомляють на сайті Волинської облради.

Фото з сайту облради.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці